News

Danes, 15. 5. 2020, so v naših vrtcih potekale še zadnje priprave pred ponovnim sprejemom otrok ob postopnem vzpostavljanju predšolske vzgoje in izobraževanja. Ni bilo lahko, vendar nam je s skupnimi močmi uspelo pripraviti vse tako kot se od nas pričakuje in zahteva, da bodo naši otroci in zaposleni varni.

Pretekla sta dva meseca izolacije, socialne distance, dela od doma za starše, šolanja od doma za otroke, … Za naše najmlajše pa velik izziv pomanjkanja igre, druženja in veselja z vrstniki. To obdobje si bomo vsi zapomnili. Upamo, da bo večini ostalo v lepem spominu, saj smo resnično imeli veliko priložnosti in časa drug za drugega.

V ponedeljek, 18. 5. 2020 se naša vrata ponovno odpirajo. Dnevna rutina in pravila v vrtcu bodo nekoliko spremenjena. Tako bomo lažje poskrbeli za lastno zdravje in zdravje drugih. Bodimo odgovorni in upoštevajmo pravila.

Verjamemo, da vas, dragi starši in/ali vaše otroke trenutna situacija navdaja z rahlo zaskrbljenostjo, kako bomo vse te zahteve, ki se zdijo nemogoče, izpeljali. Zaupajte v strokovnost, iznajdljivost in predvsem človečnost naših vzgojiteljic in drugih zaposlenih, da bodo vse to izpeljale na otrokom prijazen način.

Da boste morda v ponedeljek prišli v naše vrtce bolj pomirjeni, smo vam pripravili video posnetek (10 minut), v katerem vas na otrokom prijazen način seznanjamo s postopanji in ukrepi, ki nam jih je priporočil NIJZ. Priporočamo, da si video posnetek ogledate skupaj z otroki. Sledite spodnji povezavi in seveda vklopite zvočnike.

Z lepimi pozdravi, vsi zaposleni VIZ Vrtca Ormož

Se vidimo v ponedeljek!

 

 

DOSTOPNOST