News

Mednarodni dan strpnosti smo letos zaradi nastale epidemiološke situacije, kar je pomenilo, da se je v vrtcu izvajalo samo nujno varstvo, izvedli v tednu od 1. 2. do 5. 2. 2021, ko so se otroci iz naše skupine vrnili v vrtec.

V skupini Prijatelji smo tako ta dan obeležili po smernicah projekta Izobraževalnega centra Eksena. Pogovarjali in ustvarjali smo na temo strpnosti in nestrpnosti. Namen projekta je poglobiti védenje o pomenu strpnosti in izpostaviti problematiko pasti upravičene nestrpnosti. Skozi uresničevanje vseh ciljev projekta, smo spodbujali prijateljstvo med otroki, medsebojno spoštovanje, razumevanje, sprejemanje ter posledično tudi sodelovanje med njimi.

Delavnice smo izvedli v obliki kroga strpnosti, poslušali pravljico Svetlane Makarovič Pekarna Mišmaš, se pogovarjali o prebrani vsebini in v različnih likovnih tehnikah, ob uporabi različnih likovnih sredstev, likovno ustvarjali trenutke strpnosti ali nestrpnosti, ki smo jih izluščili iz prebrane zgodbe.

Razstavo otroških izdelkov, z naslovom Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo 2020/21: »Z drugimi ravnaj tako kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo«, smo pripravili v avli vrtca in jo s tem postavili na ogled širši javnosti.

zapisali: Nataša Grabovac in MIhaela Meško

DOSTOPNOST