Novice

Spoštovani starši.

Vrtci do nadaljnjega izvajajo vzgojno-izobraževalni program le za otroke tistih staršev, ki ne morejo kako drugače zagotoviti varstva zanje. Program poteka v skladu s Kurikulumom, vendar so skupine otrok oblikovane v tako imenovanih mehurčkih, med katerimi ne prihaja do stikov med otroki drugih skupin in vzgojiteljicami. Ker zadnje čase žal opažamo, da v posameznih primerih v vrtec prihajajo tudi otroci s prehladnimi znaki, otroci, ki v vrtcu iskreno povejo, da so doma dobili zdravilo za zbijanje vročine, Vas vse starše ponovno naprošamo, da se dosledno držite navodil NIJZ:

»Vrtec naj obiskujejo le zdravi otroci in vzgojitelji (brez enega ali več naštetih simptomov oz. znakov kot so: npr. povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki). Če otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi.«  (Higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe s Sars-COV-2 za vrtce, str. 4, izdal NIJZ dne 23.12.2020)

Da lahko zagotovimo varno okolje za vse otroke, ki v tem trenutku obiskujejo vrtec in zaposlene, bomo sprejem otroka, pri katerem bomo ob prihodu zaznali kateregakoli od zgoraj navedenih znakov, zavrnili. Če se bo kateri od zgoraj navedenih znakov pri otroku pojavil v vrtcu, bomo takoj obvestili enega od staršev otroka in do prihoda staršev otroka v skladu s protokoli osamili. Ker si želimo, da do takih situacij ne bi prihajalo, Vas prosimo, da ravnate odgovorno in se dosledno držite osnovnega pravila »Vrtec naj obiskuje le zdrav otrok«.

Ker dobivamo informacije tudi o okužbah znotraj družinskih okolij otrok/a, ki obiskuje/jo vrtec, Vas prosimo, da upoštevate navodila epidemioloških služb o samoizolaciji oziroma karanteni in se le-teh seveda dosledno držite. V primeru, da je katerikoli družinski član otroka bil v stiku z okuženo osebo s Sars-COV-2, samoizolacija mora veljati tudi za otroka in vrtca ne more obiskovati. Odsotnost otroka iz vrtca zaradi karantene oz. samoizolacije Vam bo upoštevana pri plačilu oskrbnine (za čas karantene oz. samoizolacije ste opravičeni plačila sorazmernega dela oskrbnine), kar uveljavljate s potrdilom o karanteni. Za otroke, ki ostanejo v karanteni na domu, skrbniki na portalu eUprava na naslednji povezavi izpolnijo obrazec. Potrdilo o karanteni na domu boste prejeli na elektronski naslov, ki ga boste v obrazcu navedli. Ob ponovnem obiskovanju vrtca potrdilo predložite vrtcu.  

Ker le s skupnimi močmi lahko zagotovimo za Vaše otroke varno okolje, Vas prosimo, da dosledno upoštevate sprejeta navodila. V nasprotnem primeru se nam lahko zgodi, da bomo vrtec primorani zapreti (če potrdimo okužbo v našem zavodu).

BODIMO ODGOVORNI.

V Ormožu, 8. 1. 2021

Uprava VIZ Vrtca Ormož

DOSTOPNOST