Novice

Objavljeno: 21. 1. 2021

OBVESTILO o odpiranju vrtcev v polnem delovanju od torka, 26. 1. 2021

Spoštovani starši.

Dne 20. 1. 2021 smo prejeli okrožnico Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport (št. 6030-2/2021/4), na podlagi katere Vas obveščamo, da se bo vzgojno-izobraževalno delo in varstvo otrok od 26. 1. 2021 v naših enotah pričelo ponovno izvajati, seveda ob upoštevanju vseh priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in navodil pristojnega ministrstva.

Ker slednje od nas zahtevajo temeljito organizacijsko in prostorsko pripravo, Vas prosimo, da do petka, 22. 1. 2021 do 15. ure VZGOJITELJICI OTROKA sporočite:

  1. ali otrok s 26. 1. 2021 pride v vrtec ali ne,
  2. predvideno uro prihoda v vrtec in odhoda domov.

Dovolite nam, da Vas še posebej opozorimo na naslednje pomembne informacije:

  • Ob ponovnem popolnem odprtju vrtcev se je treba zavedati, da je virus še vedno med nami in da vsaka neprevidnost povzroči njegovo ponovno širjenje in tveganje za naslednji val obolevnosti prebivalstva. Zato je nujno potrebno, da ravnamo odgovorno in vsi- tako starši kot zaposleni- dosledno upoštevamo splošna priporočila za zajezitev epidemije in hišni red vrtca, ki je objavljen na vhodnih vratih.
  • Vrtec naj obiskujejo le zdravi otroci in vzgojitelji (brez enega ali več naštetih simptomov oz. znakov kot so: npr. povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki). Če otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi, naj ostane doma in omeji stike z drugimi ljudmi.
  • Eden od ukrepov za zajezitev epidemije je tudi INTENZIVNO ZRAČENJE PROSTOROV. Ker bomo to izvajali večkrat dnevno, naj ima otrok s seboj dodatna oblačila. Druga rezervna oblačila naj otrok prinese s seboj kot običajno. S seboj naj ima tudi plastično vrečko, v katero lahko damo umazana in morda mokra oblačila za pranje doma. Posteljnino, ki jo boste prinesli v vrtec, boste tedensko odnašali v pranje domov.
  • Delo v vrtcu se bo organiziralo v tako imenovanih »mehurčkih« na nivoju oddelkov oz. skupin tako, da med skupinami in njihovimi vzgojiteljicami ne bo prihajalo do stikov. Zato vas prosimo, da vzgojiteljice sproti obveščate o urah prihoda in odhoda otrok, da bomo lažje organizirali delo.
  • Še vedno so v veljavi zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v vrtec, ki jih je sprejel Razširjeni strokovni kolegij (RSK) za pediatrijo, dne 20.5.2020 (priloga 1).
  • Ministrstvo nas je tudi obvestilo, da je v pripravi PKP8, ki bo med drugim omogočal tudi to, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila vrtca.
  • OB PONOVNEM PRIHODU V VRTEC (po počitnicah, po bolezni, ob uvajanju, tudi če otrok v tednu manjka več kot 2 dni) VZGOJITELJICI ODDATE IZPOLNJENO IN PODPISANO IZJAVO, da je otrok zdrav (priloga 2).

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Ravnateljica: Simona Meško, l.r.

 

DOSTOPNOST