Novice

Spoštovani starši.

Obveščamo Vas, da se na podlagi Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v v-i zavodih, ki ga je sprejela vlada 28.3.2021,

v četrtek, 1. 4. 2021, preneha izvajati vzgojno-izobraževalno delo v vrtcih ter v osnovnih in glasbenih šolah. Vrtci v obdobju od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 organiziramo le nujno varstvo.

Nujno varstvo se organizira za otroke in učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah.
Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

Tokrat je potrdilo oblikovano s strani ministrstva in Vas prosimo, da ga starši izpolnjenega čim prej posredujete vzgojiteljici otroka. Potrdilo lahko snamete na spodnji povezavi ali pa ga dobite pri vzgojiteljici otroka.

Oprostitev plačila staršev za vrtec v času od 1. 4. do 11. 4. 2021
V času zaprtja vrtcev oziroma ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi.

DOSTOPNOST