Novice

Zapisali Nataša Grabovac in Mihaela Meško

Otroci in vzgojiteljice iz skupine Prijatelji smo imeli čast sodelovali na dogodku »Obisk slovenske bakle na poti v Tokio«, ki se je odvijal v mestnem parku. Vzgojiteljice smo baklo prevzele od župana občine Ormož, ki je z njo odtekel prvi častni krog. Otroci so določeno traso pretekli z različnimi zastavami, vzgojiteljici pa sva tekli z baklo, ki sva si jo na polovici poti izmenjali. Na cilju smo jo predali predstavnikom OŠ Stanka Vraza. Bakla je tako šla iz rok v roke med predstavniki različnih ustanov ter društev iz našega kraja.

Olimpijski ogenj širi upanje in nas povezuje. Za olimpijske igre v Tokiu 2020 je zagorel že 12. 3. 2020, pred razglasitvijo pandemije. Zgodovinski zamik Iger nam je omogočil, da soustvarimo vseslovenski poklon športu in širimo vrednote olimpizma.

S sodelovanjem na omenjenem dogodku smo tako pridali krajevni pečat v mozaiku vseslovenskega športa. S slovensko baklo, katere ambasadorka je Urška Žolnir Jugovar smo ponesli sporočila solidarnosti, upanja in izjemne jeklene volje med ljudi, ki jo v svojem motu kot ambasadorka jeklene moči širi tudi slovenska športnica Petra Majdič:

»Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. To je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!«

DOSTOPNOST