Novice

Evropski teden mobilnosti

Zapisala: Eva Lorenčič

Med 16. in 22. septembrom je potekal Evropski teden mobilnosti (ETM), letos pod sloganom: Živi zdravo. Potuj trajnostno. Glavni namen ETM je ljudi pozvati k spremembi potovalnih navad. ETM smo obeležili tudi v skupini Žogice.

V ponedeljek, 20. septembra, smo se odpravili na izlet z vlakom. Peljali smo se od Ormoža do Ptuja in nazaj v Ormož. Ponedeljkovo vreme nam ni bilo najbolj naklonjeno, saj smo se zbudili v deževno jutro. Z vso potrebno opremo za sprehod po dežju smo se podali na izlet. V primeru sončnega vremena smo se nameravali odpraviti v park in se igrati na igralih. Zaradi dežja nam je bilo to onemogočeno, smo se pa zato odpravili v ArbadaPark, kar se je na koncu izkazalo kot zelo dobra in pozitivna izkušnja. Otroka sta uživala ob premagovanju raznoraznih ovir ter pri skakanju po trampolinih, igri v bazenu iz penic. Za zaključek seveda ni smelo manjkati kosilo v McDonald’su, nato pa vožnja z vlakom domov. Kljub dežju smo preživeli krasen dan.

V sredo, 22. septembra, ob dnevu brez avtomobila, smo se odpravili na pohod do ormoškega ribnika. Pot nas je vodila čez park, kjer smo opazovali naravo v jeseni, nabrali smo tudi nekaj jesenskih plodov. Pri ribniku smo imeli počitek ter malico, nahranili smo tudi ribice ter se počasi vrnili v vrtec.

Tekom tedna smo se naučili deklamacijo o vlaku, brali smo slikanico Z vlakom naokrog, otroka sta se igrala z avtomobilčki, železnico, polagala sta plastelin v pripravljeno obliko vlaka.

Se že veselimo naslednjega leta. Kdo ve, kam se bomo odpravili takrat?

DOSTOPNOST