Novice

Mednarodni dan prijaznosti

Zapisala: Eva Lorenčič

Mednarodni dan prijaznosti obeležujemo od leta 1998, ko je bila podpisana deklaracija o prijaznosti. Uradni nosilec organiziranega mednarodnega dneva prijaznosti v Sloveniji je društvo Humanitarček, ki od junija 2016 aktivno širi projekt “Naključna prijaznost”. Želijo si, da bi prijaznost postala del našega vsakdana.

Nikoli ni prezgodaj, da se otroke začne učiti prijaznosti, zato smo se v enoti Ormož pridružili ideji Mednarodni dan prijaznosti: Pobarvajmo si dan. Na ta dan, 13. november, naj bi pobarvani kamenčki polepšali Slovenijo. Dejavnosti so potekale po skupinah. Otroci so nabrali kamenčke ter jih prinesli v vrtec. V vrtcu so kamenčke pripravili na barvanje: umili so jih z vodo ter jih obrisali ali posušili z brisačami. Nato se je začelo ustvarjanje. Otroci so barvali s tempera barvami, risali s flomastri ter ustvarjali s servietno tehniko. Nastali so krasni izdelki. Nekaterim kamenčkom smo vzgojiteljice dodale spodbudne besede, misli, nato smo jih polakirali. V petek, 12. novembra, smo kamenčke raznosili po Ormožu, vsaka skupina na svojo lokacijo. Ob kamenčkih smo postavili tudi kartice z napisi, čemu so kamenčki namenjeni.

Tako da, če ste mogoče že, ali pa še boste našli kamenček prijaznosti, kar pogumno izberite svojega ter ga odnesite domov. Naj vas opominja na to, da: “Prijaznost nič ne stane.” (irski pregovor)

DOSTOPNOST