Novice

“Malo mesto z velikim srcem”

VIZ Vrtec Ormož z UP-ornik, Gimnazija OrmožOsnovna šola OrmožRK Jeruzalem Ormož

Zapisala: Nataša Grabovac

V VIZ Ormož smo s pomočjo staršev, zaposenih in otrok od meseca oktobra pridno izdelovali in zbirali papirnate ladjice za društvo UP-ornik. V soboto, 12. 03. 2022 pred začetkom članske tekme RK Jeruzalem Ormož, smo v prostorih kluba na Hardeku imeli čast g. Borisu Krabonju osebno izročiti ladjico s številko 46783. Do zdaj smo zbrali kar 75493 ladjic, saj smo jih od oktobra 2021 do decembra 2021 zbrali že 28710. Simbolno so ladjice predali še Osnovna šola Ormož in Gimnazija Ormož, s tem pa smo spet potrdili, da je Ormož malo mesto z velikim srcem.

V mesecu oktobru smo namig za sodelovanje v projektu društva Up-ornik »Ladjice« dobili od novinarke Anite Kosec. K sodelovanju nas je prepričal pomen ladjic kot simbol rešitve in geslo »Človek človeku«, ki ga bo simbolizirala instalacija v spomin na ljudi iz preteklosti. Eden izmed razlogov za sodelovanje pa je tudi ta, da akcija živi filozofijo smisla življenja, to je, da smo koristni, odgovorni, sočutni, predvsem pa, da smo nekomu pomembni, drugemu v oporo, da se za nekaj zavzemamo in da poskrbimo, da je zaradi našega življenja svet lepši.

Ladjice se zbirajo do 09. 05. 2022. Še naprej vabimo k sodelovanju starše, otroke, zaposlene, sosede, sorodnike. Izdelane ladjice lahko prinesete v vrtec, za transport pa bomo v sodelovanju z RK Jeruzalem Ormož, poskrbeli mi.

Društvu Up-ornik želimo uspešno akcijo in da na njihov račun kapne čim več denarja, kar pomeni več »obližev« za srce, dušo, um in telo marsikaterega, pomoči potrebnega človeka.

DOSTOPNOST