Novice

7. MINI OLIMPIJADA VRTCA ORMOŽ

Izvedla in zapisala Vzg. Petra Trstenjak

Na dan športa, 31.5., smo v dopoldanskem času izpeljali 7. Mini Olimpijado na stadionu zraven Vrtca Velika Nedelja. K nam so z avtobusom v jutranjih urah prispeli otroci 2 najstarejših skupin iz Vrtca Ormož. Dan smo pričeli z malico. Nato smo se odpravili na stadion, kjer je otroke nagovorila ravnateljica. Sledilo je ogrevanje in razgibavanje. Pripravljeni na sodelovanje v športnih igrah, so se 4 skupine otrok od 4-6 let, Vrtca Velika Nedelja in Vrtca Ormož, razporedili po postajah. Vse postaje športnih iger smo zaradi mokre trave izvedli na stezi stadiona. Po sodelovanju v skoku iz mesta, metu žogice, teku na 50 metrov, skupinskem skakanju s hoppy žogami in vodenju žoge med ovirami smo na koncu izvedli še štafeto 4 otrok iz vsake skupine. Prva mesta so se različno razdelila po skupinah, za katera so otroci prejeli medalje. Prav tako so vsi preostali otroci prejeli medalje za sodelovanje, ker najpomembneje je sodelovati in vztrajati do cilja.

Otroci so se nato odpravili na zasluženo kosilo.

Po pregledu rezultatov sem ugotovila, da so rezultati otrok v zelo velikem razponu in tudi slabši, če jih primerjam z rezultati prejšnjih Mini olimpijad. Gotovo nosi velik del krivde čas “korone“, vendar je za to tudi kriv življenjski slog družin, ki teži k pasivnosti. Rezultati otrok, ki so zasedli prva mesta in so dosti boljši od ostalih, nam pove, da so ti otroci aktivni doma in da so verjetno tudi njihovi starši gibalno aktivni.

Za pomoč pri izvedbi dogodka sem zelo hvaležna Gimnaziji Ormož. Dijakinjam 3.letnika smer predšolska vzgoja z razredničarko Aleksandro Štih in profesorico športne vzgoje Bojano Moravec. 

Za prihodnje leto pa si želim, da bi naša 8. Mini Olimpijada postala spet mednarodna.

Več fotografij iz dogodka, si lahko pogledate na facebook strani: 

https://www.facebook.com/vrtecormoz/photos/pcb.2322095484598406/2322090067932281 

 

DOSTOPNOST